Ik hou van podcasts

Ik heb altijd al een haat-liefde verhouding gehad met podcasts. Elke keer ik een nieuwe ontdekte installeerde ik een nieuwe app op mijn smartphone of laptop en abonneerde ik me op alle mogelijke podcasts die ik maar tegenkwam. Uiteraard lukte het me dan niet om naar alles te luisteren of te kijken waardoor de lijst te lang werd, de podcasts outdated en dus de moeite niet meer om nog te luisteren.
Hierdoor verloor ik mijn interesse en werden de apps van mijn laptop en smartphone gesmeten.

Maar na een paar maanden is er dan weer die ene podcast die ervoor zorgt dat ik wel weer begin te luisteren. En deze keer kwam dit op een moment dat ik meermaals per week met de trein pendelde tussen Gent, Leuven en Antwerpen, de ideale plek en duur om ook echt volledige afleveringen te luisteren.

Ik installeerde weer een nieuwe app, Overcast, en zocht naar wat meer podcasts om te luisteren. Deze keer met de intentie om ook snel grote kuis te houden wanneer ik merk dat ik niet meer kan volgen met bepaalde podcasts.

Hier een lijstje waar ik momenteel met plezier naar luister:

Onderstaand lijstje moet ik nog beslissen of ik er verder naar ga luisteren :)

Indien je echt alles wil gehoord hebben mag je ook met niets anders bezig zijn. Hierdoor stop ik met piekeren of verdwijnt het lastige probleem waar ik al uren op aan het knoeien ben en zo werken podcasts ook best ontspannend.

Heb je nog tips van podcasts die ik zeker een kans moet geven laat me dit gerust weten via @joren op Twitter.

PS: Oh ja, hopelijk hou ik het bloggen deze keer ook wat langer vol dan 1 post per jaar :)