Onze must-haves eerste baby

Er zullen wel al meer artikels bestaan over alles wat je in huis moet hebben voor je eerste kindje dan dat er effectief baby’s geboren worden. En daar doe ik er graag eentje bij.

Niet dat je ons moet volgen, maar ook wij hadden geen idee wat allemaal in huis te halen. Hier dus enkele weken na de geboorte een lijstje van dingen waar we meer dan content van zijn dat we ze in huis haalden.

1 - Tetradoeken

Het klopt wat iedereen zegt, je kan er niet genoeg van hebben. Koop er in alle maten en vooral genoeg. Je gebruikt ze effectief voor alles. Van wassen en afdrogen tot melk opkuisen, warm houden, als zonnewering of om de nek te ondersteunen in de draagdoek. Het leek echt alsof we er teveel hadden en toch zijn ze soms bijna allemaal in de was of in gebruik.

2 - Cheeky wipes

Zo simpel, maar oh zo handig en fijn om te gebruiken. We kozen om gewoon water te gebruiken zonder oliën. Met een klein extra zakje kan je ze ook gemakkelijk meenemen voor onderweg.

3 - Wasbare luiers

In het moederhuis gebruikten we wegwerpluiers en uiteraard gaat dat super vlot. Mijn eerste gedachte was dan ook “oh ow, gaan we wel vlot weg zijn met onze wasbare exemplaren thuis”. Maar dit bleek eigenlijk niet echt anders te zijn in gebruik. We huurden bij de Luierhoek een pakket voor de eerste maand en schakelden dan over op de Petit Lulu Bamboe Fluffy Organic met drukknoppen. Vermits we geen droogkast hebben wassen we wel elke dag en zijn ze een dag erna genoeg gedroogd op ons wasrek. Een voordeel hierbij is ook dat we niet teveel cheeky wipes hebben moeten aanschaffen, deze wassen we gewoon elke dag samen met de luiers.

4 - Wasbare borstkompressen

Ik hoor alleen maar lof over de bamboe wasbare borstkompressen. Ze zijn zacht en lekker warm. Een stuk aangenamer dan de wegwerpbare versie.

5 - Draagdoek en draagzak

Niet twijfelen en koop zeker een draagdoek! Je baby zal er goed in slapen, minder snel melk teruggeven tov liggend slapen en het is gewoon fijn om haar dicht bij te hebben. Lekker warm tegen je buik en je kan haar af en toe eens wat knuffelen wat dan vooral voor jezelf heel fijn is. En uiteraard ben je op deze manier een pak mobieler. Is het voor een wandelingetje, gaan winkelen of gewoon thuis opruimen of koken. Kan allemaal met je baby op je buik. We hebben ook een draagzak, deze is iets sneller in gebruik, maar wel minder gezellig en knus. En na een paar dagen ben je het zo gewoon om de draagdoek te knopen zodat je die even snel om hebt.

Ga vooral zelf op zoek wat je wil gebruiken, maar wij zouden zeker opnieuw deze 5 dingen aanschaffen.