Ingrediënten voor 1 persoon

  • 350 g bloem (type 00)
  • 2 tl instantgist
  • 2 tl zeezout
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2,5 dl water
  • 400 g gepelde tomaten
  • basilicum (blaadjes en steeltjes)
  • 5 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/2 rode uien in ringen
  • 1,5 el kappertjes
  • 100 g champignons in schijfjes
  • 2 el zwarte olijven zonder pit, in schijfjes
  • 2 el olijfolie
  • 5 artisjokharten door de helft

Bereiding

Maak het pizzadeeg: doe bloem, gist en zout in een keukenmachine. Zet aan en doe er dan water en 2 el olie bij. Blijft je deeg te nat? Doe er dan wat extra bloem bij. Is het juist te droog doe er dan wat extra water bij.
Kneed de bal deeg nog even met je handen en maak er een mooie gladde bal van.
Leg de deegbal met 1 el olijfolie in een kom en dek af met bijvoorbeeld een theedoek. Laat 1 tot 2 uur rusten.
Maak nu de saus: fruit in een klein steelpannetje 2 teentjes fijngehakte knoflook en basilicumsteeltjes en voeg de gepelde tomaten en basilicumblaadjes toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Breng aan de kook.
Zeef de inhoud van de pan in een kom en pers met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk door je zeef.
Doe de inhoud van de kom weer in het steelpannetje en breng aan de kook.
Zet het vuur dan laag en blijf roeren tot je een dikkige saus krijgt.
Pak je pizzadeeg en kneed nog even met de hand.
Maak van het deeg 2 ballen en wikkel er 1 in plastic folie en vries in.
Rol de andere bal lekker dun uit op een met bakpapier bedekte pizzasteen.
Bak ondertussen even de schijfjes champignons.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe 2 el olijfolie in een klein kommetje en roer er 3 fijngehakte teentjes knoflook door.
Smeer het deeg in met je zelfgemaakte pizzasaus, gebruik de bolle kant van je lepel om uit te smeren.
Beleg je pizza met rode ui, champignons, kappertjes, zwarte olijven en artisjokkenharten.
Verdeel het olie-knoflook-mengsel over je pizza.
Bak je pizza zo’n 15 tot 25 minuten lekker krokant.