Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 zoete aardappelen (in middelgrote stukken gesneden)
  • 2 wortels (in schijfjes van 1 cm gesneden)
  • 1 blok tofu
  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cups spinazie
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1/8 cup sojamelk
  • 1 fijngesnipperde lente-ui
  • 1 el kruidenzout
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl zout
  • olijfolie
  • zwart sesamzaad

Bereiding

Kook de zoete aardappels en wortels gedurende 20 minuten of tot deze gaar zijn en voeg de laatste 5 minuten de tofoe toe. Giet af en laat uitlekken. Mix daarna glad met het kruidenzout en de kurkuma.

Stoom de bloemkoolroosjes gedurende 6 minuten of tot ze gaar zijn.

Stoof de uien met knoflook en zout in olijfolie gedurende 10 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe.

Meng de uien met spinazie en knoflook door het groenten-tofoemengsel.

Bekleed een taartvorm met de bladerdeeg. Doe het groentemengsel op de bladerdeeg en strijk mooi open. Druk er tot slot de roosjes bloemkool in. Je kunt de roosjes ook meteen door het groentemengsel mengen, zodat ze niet echt zichtbaar zijn.

Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 45 minuten. Haal de quiche 5 minuten voor het einde uit de oven en bestrijk met de sojamelk.
Werk af met zwart sesamzaad en lente-uitjes.